Kinesiologie

Allemaal willen we leven met een gezonde geest in een gezond lichaam. Ook weten we dat verstoring in het ene systeem, invloed heeft op het andere. Die verstoringen herkennen en opheffen zorgt ervoor dat de levensenergie weer vrijelijk gaat stromen.

Wat is kinesiologie?

Kinesiologie is letterlijk vertaald: leer der beweging. Het is een therapeutische manier om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te activeren. Het is een methode die de mens als totaliteit benadert. De Kinesiologie gaat er vanuit dat elke ervaring die we opdoen, en alle kennis die we vergaren, in ons lichaam wordt vastgelegd.

Zo komt het dat harde en nare ervaringen een bepalende invloed kunnen hebben op ons huidige leven, gedrag of gezondheid.

Omgekeerd kunnen lichamelijke klachten, emotionele blokkades opwerpen. Knagende pijn(tjes), een allergie of trauma bijvoorbeeld, zijn van grote invloed op ons psychisch welbevinden. Dat geldt ook voor denkbeelden als 'ik ben niet goed genoeg', 'dat kan ik toch niet'. Zo'n gedachten zetten zich hardnekkig vast in ons systeem en belemmeren de levensstroom.

Eenmaal opgespoord en gecorrigeerd verliest een blokkade die macht waaraan het zijn bestaan te danken had.
(vrij van R Wilhelm)

Behandelingen bij Panta Rhei

 • Spiertesten
  Als kinesioloog kan ik de onbewust opgeslagen kennis van het lichaam aanboren om te achterhalen waar, wanneer en waardoor er disbalans is ontstaan.
  Meer informatie over spiertesten
   
 • Stress Release/Wellnesskinesiologie
  Het doel bij Stress Release: Inzicht bieden in de oorzaak van de (chronische) stress die leidt tot geblokkeerde emoties.
  Meer informatie over Stress Release
   
 • NAET
  NAET is een krachtige methode om allergieën te elimineren. Allergie is een ongezonde reactie van het immuunsysteem op contact met een stof (allergeen) die in feite ongevaarlijk is.
  Meer informatie over NAET
   
 • Touch for Health
  Touch for Health is een behandelmethode waarmee snel gereageerd kan worden op ongemakken, klachten, voedingsproblemen, stess en pijn.
  Meer informatie over Touch for Health
   
 • Edu-kinesiologie
  Edukinesiologie ondersteunt mensen met leer- en leefproblemen op school, werk en thuis.
  Meer informatie over Edukinesiologie