NAET

Lekker leven zonder allergie.

NAET is een krachtige methode om allergieën te elimineren. Allergie is een ongezonde reactie van het immuunsysteem op contact met een stof (allergeen) die in feite ongevaarlijk is.

Allergie

Het afweersysteem reageert onnodig heftig op zo'n allergeen waardoor klachten ontstaan die voor sommigen werkelijk gevaarlijk kunnen zijn. Die klachten, gevolg dus van een allergie of een intollerantie  voor voedingsstoffen, omgevingsfactoren en chemische stoffen. Iets concreter: Behalve voedingsmiddelen kunnen ook vitaminen, medicatie, pollen, kruiden, gluten, de airco en straling een allergische reactie oproepen.

Een allergie kan ook ontstaan, doordat een orgaan dat niet goed meer werkt, bijvoorbeeld de schildklier. Of doordat hormonen  met iemand op de loop gaan, een allergische reactie op huisdieren of zelfs voor een bepaalde persoon, eczeem, enzovoort.

NAET behandeling

NAET is de afkorting van Nambudripads Allergy Elimination Technique. NAET maakt gebruik van de spiertest uit de kinesiologie om de blokkade in het immuunsysteem te achterhalen, die een goede reactie van het lichaam verhindert, op het allergeen.

De blokkade wordt behandeld met de acupressuur techniek. Door activering van acupunctuurpunten kunnen we de blokkade op heffen, soms al in één keer. Er worden geen naalden of medicijnen ingezet. Na behandeling gaat het lichaam de allergene stof op den duur weer accepteren. Het voordeel van deze methode is, dat de allergie wordt geëlimineerd en je niet je hele leven lang het allergeen hoeft te mijden. Zodra het lichaam de stof weer volledig accepteert kun je de stof voorzichtig weer gaan gebruiken.