Touch for Health

Aanraken werkt helend.

Touch for Health is een behandelmethode waarmee snel gereageerd kan worden op ongemakken, voedingsproblemen, stress en pijn. De methode omvat verschillende goede technieken om het lichaam in optimale conditie te brengen, te houden en om het herstellend vermogen van het lichaam weer te activeren.

Circulatiesystemen

Ons lichaam is een uitgekiend mechanisme dat al is voorbereid op de vele uiteenlopende gebeurtenissen in een mensenleven. Het lijf heeft een zelfherstellend vermogen en kan daarmee vele hinderpalen heel natuurlijk oplossen. Het beschikt daarvoor over drie belangrijke circulatiesystemen:  Het lymfesysteem, de bloedcirculatie en het meridiaanstelsel.

Meridianen

Door een lichaam lopen veertien meridianen. Dat zijn energiebanen. Elk daarvan is verbonden met spieren en organen. Raakt zo'n baan geblokkeerd, dan stroomt de energie dus niet goed meer door en raakt het lichaam uit balans. Het helende vermogen van het lichaam wordt door zo'n blokkade bemoeilijkt.

Hierdoor ontstaat kans op meer klachten die uiteen kunnen lopen van een verstoorde spijsvertering tot orgaanklachten, van eczeem of allergie tot slapeloosheid, en van pijnlijk vastzittende spieren tot hoofdpijn. Ten gevolge van zo'n blokkade kun je behoorlijk ziek worden.

Ziekmakende blokkades oplossen

Om te achterhalen waar de verstoring zich in je lichaam bevindt, wordt gebruik gemaakt van de spiertesten uit de kinesiologie. Weten we dan eenmaal waar de blokkade zit, dan kun je die met diverse beproefde technieken opheffen.

  • Om het lymfesysteem te activeren worden de zogenoemde 'neurolymfatische' punten bij het borstbeen en de wervelkolom gemasseerd om desbetrefende energiebaan weer vrij te maken.
  • Voor stimulering van de bloedcirculatie wordt verbinding gelegd met de 'neurovasculaire' punten op het hoofd.
  • En bij een blokkade in het meridiaanstelsel wordt de stroomrichting van die meridiaan gestimuleerd.


Zo wordt je lichaam verlost van blokkades en komt het weer in balans. Vervolgens kan je lichaam het leven weer verwerken, zonder problemen te geven. Tijdens een behandeling worden duidelijke handvatten aangereikt om ook beter met klachten of problemen om te kunnen gaan. Het werkt zowel curatief (helend) als preventief.